Formidling og fortelling

Barnas lørdag: vi dyrker mikrogrønt!

Lær å dyrke din egen, levende mat!

Illustrasjon: Antonella Anna Durante / Foto: Peter Tindberg
Lær å dyrke din egen, levende mat!
Lørdag 6. april 2024
12:00 - 14:00

Mikrogrønt er babyplanter, og en slags mellomting mellom spirer og urter. Når de første bladene er utviklet, kan de klippes over ved roten og brukes på brødskiva eller i matlaging. Det er gøy, utrolig næringsrikt og smakfullt!

Fakta om mikrogrønt:

- Mikrogrønt er unge grønnsaker som høstes ca 1-2 uker etter spiring og kalles levende mat.

- Mikrogrønt kan dyrkes fra de fleste grønnsaker vi allerede kjenner, for eksempel erter, ruccola, brokkoli, selleri og reddiker.

- Mikrogrønt vokser til supermat på vekstmatter, kun med tilgang på vann og lys.

- Mikrogrønt inneholder opp til 40 ganger mer næringsstoffer enn deres fullvoksne kolleger.

Skolehageveileder for Oslo kommunale skolehager, Peter Tindberg, kommer hit for å lære dere om dyrking av babyplanter. Ta med deg noe å dyrke i (f.eks. tupperware, melkekartonger, druebeger osv.), og få med deg mikrogrønt hjem! Det er best å spise dem rå, for mikrogrønt mister næringsstoffene når de varmebehandles. Oppbevar dem i kjøleskapet for god holdbarhet og skyll dem i kaldt vann. Om noen uker kan du spise mikrogrønt på brødskiva til frokost, ha det på matpakka eller bruke det som tilbehør til middagen!