Etter mange måneder med oppussing er vi endelig åpne igjen - og til og med meråpne! Lås deg inn med bibliotekkortet ditt alle dager 07 - 23 (15-års aldersgrense). Biblioteket er betjent og åpent for alle mandag - torsdag 10 - 19, fredag 11 - 16, lørdag og søndag 12 - 16. Kom innom oss, så hjelper vi deg med å oppgradere kortet ditt til nøkkelkort.

Vi på huset gleder oss veldig til å ta dere i mot og vise fram huset på Schous plass, med splitter ny og helt fantastiske barneavdeling i andre etasje, Serieteket i første etasje, og oppgradert boksamling overalt. Velkommen!

 

Hva skjer på Deichman Grünerløkka?

13:00, Lørdag 23. mars

Barnas lørdag: Fortellerstund med Inklusive Books

Inklusive Books kommer til oss med en klassisk fortelling fra Pakistan, Podna og Podni, som handler om mot og vennskap. De formidler fortellingen på norsk, i en litt egen versjon.
16:00, Lørdag 23. mars

Slippfest: Ungdommen nå til Dax

Agenda X inviterer til slippfest av 'Ugdommen nå til daX'. Antologien presenterer 46 unge stemmer, som gjennom tekst, illustrasjoner og fotografier, gir et mangesidig bilde av oppvekst i Norge i dag. Vi byr på smakebiter fra boka med film, utstilling, musikk og tekstfremføring. Det blir enkel servering, konserter, taler og foredrag. Noman Mubashir kommer, DJ E$$E Abdi Rahman skaper god stemning, Camille Oneida Charles leder oss gjennom kvelden og Unge Beirut spiller.
14:00, Søndag 24. mars

Pling vaken - et sprelsk forfatterbesøk!

Skuespiller og forfatter Irene Ahnéll og skuespiller Mette Scarth Tønseth inviterer til en sprelsk lesestund av bildeboken Pling vaken.
17:00, Tirsdag 26. mars

Lesesirkel: Medborgar av Claudia Rankine

Vi forbereder oss til at gjendikterne Kristina Leganger Iversen og Camara Lundestad Joof gjester biblioteket onsdag 3. april, og leser og diskuterer et utdrag fra boken sammen. 
19:00, Onsdag 27. mars

Grønn onsdag: Praksis

Praxis: handling, virkeliggjørelse av en hensikt. Tre aktører presenterer sine initiativer. Denne gang: Permadugnad, Extinction Rebellion og Ormsundveien økogrend.
18:00, Torsdag 28. mars

Fortellerforestilling: Hun – kriger og gjemte minner

Dette er en fortellerforestilling om minner og hvilke fortellinger vi ønsker å fortelle om oss selv og andre.
19:00, Torsdag 28. mars

Feministisk Leseliste - Toni Morrison

Feministisk leseliste skal endelig ta for seg den amerikanske forfatteren Toni Morrison, og hennes bok "Elskede" fra 1987. Morrison vant Nobels litteraturpris i 1993 og er aktuell for tiden med en ny essaysamling kalt 'The source of self-regard'. Til leselista kommer forfatter-nestor Tove Nilsen og forfatter Marjam Idriss, som debuterte med Jannikeevangeliet i 2017. Begge har et nært forhold til Morrisons litteratur.
13:00, Lørdag 30. mars

Barnas lørdag: "Det tusler i skog og lusker i svarteste berg"

I eventyrenes skoger, lier og berg lever de merkeligste vesener. Dyr, huldrer, tusser og troll i mange former og fasonger. Vakre, trolske, dumme, skumle og magiske.
19:00, Mandag 1. april

Skriveverksted - 30Dager30Dikt

30Dager30Dikt handler om å skrive et dikt hver dag i april. Du kan publisere hvor du vil, enten du fester det på et tre i skogen eller på instagram, facebook, bloggen din, google dokument eller et annet sted.
19:00, Onsdag 3. april

Medborgar av Claudia Rankine

Vi inviterer til en samtale om 'Medborgar' av den amerikanske poeten Claudia Rankine. Gjendikterne og Kristina Leganger Iversen kommer for å snakke om boken og arbeidet med oversettelsen.
Abonner på Kalender

Åpningstider: