Lås deg inn med bibliotekkortet ditt alle dager 07-23 (15-års aldersgrense). Biblioteket er betjent og åpent for alle mandag - torsdag 10-18, fredag og lørdag 10-16. Kom innom oss, så hjelper vi deg med å oppgradere kortet ditt til nøkkelkort!
 

 

Hva skjer på Deichman Tøyen?

17:00 til 19:00, Onsdag 21. november

Språkkafé

Har du lyst på en hyggelig og uformell prat over en kopp kaffe eller te? Språkkafeen er en fin mulighet til å bli kjent med andre. Vi snakker norsk sammen. Dette tilbudet er ment for deg som kan litt norsk fra før, og for deg som har lyst til å snakke med dem som lærer.
18:00 til 19:00, Onsdag 21. november

Tøyen bokklubb: Samtale med Erling Kittelsen

Den tredje onsdagen i måneden arrangerer vi en times samtale om nordisk litteratur med fokus på forskjellige aktuelle tema og tendenser i litteraturen. Vi er fire studenter på masterprogrammet i litteraturformidling ved UiO, som gjerne vil utforske nordisk litteratur sammen med dere. I dag er vi så heldige å få besøk av en lokal forfatter, Erling Kittelsen. I høst er han aktuell med fabelen "Den gamle" og kommer til Tøyen bokklubb for å samtale om boka med de unge.
17:00 til 19:00, Torsdag 22. november

Årets læringshelt Oslo 2018

Velkommen til prisutdeling og feiring av Årets læringshelt Oslo 2018. Gjester: Forfatter Bjørn Hatterud, fiolinist Harpreet Bansal og tablaspiller Sanskriti Shrestha. Musikken er i samarbeid med Global Oslo Music. Prisene overrekkes av Hashem Jafari, tidligere vinner av Årets læringshelt. Ellen Stavlund, styremedlem i Voksenopplæringsforbundet Oslo, ønsker velkommen og leder prisutdeligen.
15:00 til 16:30, Fredag 23. november

KulTur språkkafé

Vi ønsker å lære enda mer om temaene for turene våre, og inviterer til KulTur språkkafé! På KulTur språkkafé får vi besøk av Janis, Eirin og Jennifer, som er masterstudenter i museumsfag på Universitetet i Oslo. Studentene holder en kort innledning om temaet for neste tur, og så diskuterer vi sammen og kan stille spørsmål. Språkkafeen er åpen for alle innvandrere, også dem som ikke kan være med på neste tur. Velkommen til en trivelig og lærerik ettermiddag på biblioteket!
11:00 til 13:00, Lørdag 24. november

Atviri Skaitymai (Åpne lesninger på litauisk): "Nepakeliama Būties Lengvybė"/"Tilværelsens uutholdelige letthet" av Milan Kundera

Er du en litauer som elsker litteratur eller en som er glad i litauisk språk (det mest arkaiske språket av alle nålevende indoeuropeiskes språk)? Velkommen skal du være! Vi tar for oss litauisk, norsk og utenlandsk litteratur. Formidlingen av det skjer hovedsakelig på litauisk.
14:00 til 15:00, Lørdag 24. november

Barnas lørdag: Den vesle bygda som glømte at det var jul

Sanger og skuespiller Silje Tveråli og gitarist Henrik Lillehaug, ønsker deg velkommen til en koselig førjulsstund helgen før adventtiden starter for fullt. De vil sammen fortelle julefortellingen med små musikalske effekter og med innslag av Prøysens egne juleviser. Velkommen til Barnas lørdag på Deichman Tøyen!
12:00 til 15:00, Mandag 26. november

Datahjelp

Trenger du hjelp til å komme i gang med internett eller smarttelefon, registrere deg på Facebook, printe et dokument eller annet? Hver mandag kl.12–15 og tirsdag kl. 18–20 hjelper frivillige deg med det du måtte lure på. Det er én-til-én-veiledning med varighet på 30 minutter, så husk å melde deg på. Datahjelpen er gratis og arrangeres i samarbeid med Tøyen frivilligsentral.
16:00 til 17:00, Mandag 26. november

Mattehjelpen

Matematikkhjelperne Hanan Abdelrahman og Magnus Aarskaug Rud kommer til Deichman Tøyen for å hjelpe deg! De kan svare på matematikkproblematikk fra ungdomsskolenivå og oppover. Mattehjelpen er åpen og krever ingen forhåndspåmelding. Velkommen hver mandag kl. 16–17, Hanan og Magnus hjelper til hver sin uke.
18:00 til 20:00, Mandag 26. november

New Amigos Language Cafe

Er du norsktalende og har lyst til å lære/praktisere spansk, engelsk eller arabisk? Bli med på språkkafeen, lær fremmedspråk og møt nye folk fra mange land. Vi spiller brettspillet New Amigos som gjør det morsomt og sosialt å lære språk. Velg mellom spansk-norsk, arabisk (syrisk)-norsk eller engelsk-norsk utgave av spillet.
19:00 til 20:30, Mandag 26. november

Tøyenmandag! Leksehjelp for deg som er 15 eller eldre

Vil du ha hjelp med en oppgave, øve til en prøve, eller synes du bare det er kjedelig å gjøre skolearbeid aleine? Kom til oss på mandager fra kl. 19 til 20.30. Tilbudet drives av en gjeng lokale, kreative folk, og du møter blant annet en forfatter, skuespiller og arkitekt. Vel møtt, fra "Gruppa": Afi, Assad, Espen, Eirik, Martin og Sofie.
Abonner på Kalender

Åpningstider: