Etter mange måneder med oppussing er vi endelig åpne igjen - og til og med meråpne! Lås deg inn med bibliotekkortet ditt alle dager 07 - 23 (15-års aldersgrense). Biblioteket er betjent og åpent for alle mandag - torsdag 10 - 19, fredag 11 - 16, lørdag og søndag 12 - 16. Kom innom oss, så hjelper vi deg med å oppgradere kortet ditt til nøkkelkort.

Vi på huset gleder oss veldig til å ta dere i mot og vise fram huset på Schous plass, med splitter ny og helt fantastiske barneavdeling i andre etasje, Serieteket i første etasje, og oppgradert boksamling overalt. Velkommen!

 

Hva skjer på Deichman Grünerløkka?

17:00, Tirsdag 26. mars

Lesesirkel: Medborgar av Claudia Rankine

Vi forbereder oss til at gjendikterne Kristina Leganger Iversen og Camara Lundestad Joof gjester biblioteket onsdag 3. april, og leser og diskuterer et utdrag fra boken sammen. 
19:00, Onsdag 27. mars

Grønn onsdag: Praksis

Praxis: handling, virkeliggjørelse av en hensikt. Tre aktører presenterer sine initiativer. Denne gang: Permadugnad, Extinction Rebellion og Ormsundveien økogrend.
18:00, Torsdag 28. mars

Fortellerforestilling: Hun – kriger og gjemte minner

Dette er en fortellerforestilling om minner og hvilke fortellinger vi ønsker å fortelle om oss selv og andre.
19:00, Torsdag 28. mars

Feministisk Leseliste - Toni Morrison

Feministisk leseliste skal endelig ta for seg den amerikanske forfatteren Toni Morrison, og hennes bok "Elskede" fra 1987. Morrison vant Nobels litteraturpris i 1993 og er aktuell for tiden med en ny essaysamling kalt 'The source of self-regard'. Til leselista kommer forfatter-nestor Tove Nilsen og forfatter Marjam Idriss, som debuterte med Jannikeevangeliet i 2017. Begge har et nært forhold til Morrisons litteratur.
13:00, Lørdag 30. mars

Barnas lørdag: "Det tusler i skog og lusker i svarteste berg"

I eventyrenes skoger, lier og berg lever de merkeligste vesener. Dyr, huldrer, tusser og troll i mange former og fasonger. Vakre, trolske, dumme, skumle og magiske.
14:00, Lørdag 30. mars

Opprørsforedraget til Oslo - Extinction Rebellion

Extinction Rebellions opprørsforedrag viser hvorfor vi må legge press på styresmaktene nå. En global mobilisering må til og denne kan bygges tverrpolitisk og nedenfra og opp. Opprøret formidler sannheten om klima- og mijøkrisene og ber oss alle ta tak som om denne sannheten gjelder.
17:00, Mandag 1. april

JobbX - jobbsøkerkurs

Et drop-in-tilbud for deg som vil ha hjelp til å finne stillinger, oppdatere CV og søknad, eller vil øve litt ekstra før et jobbintervju.
17:00, Mandag 1. april

NORSKTRENING I REGI AV RØDE KORS

Vil du bli bedre i norsk? På Norsktrening kan du komme og snakke norsk med andre deltakere og frivillige fra Røde Kors. Norsktrening holder åpent hver mandag på Deichmanske bibliotek, Grünerløkka fra kl. 17.00-19.00.
19:00, Mandag 1. april

Skriveverksted - 30Dager30Dikt

30Dager30Dikt handler om å skrive et dikt hver dag i april. Du kan publisere hvor du vil, enten du fester det på et tre i skogen eller på instagram, facebook, bloggen din, google dokument eller et annet sted.
19:00, Onsdag 3. april

Medborgar av Claudia Rankine

Vi inviterer til en samtale om 'Medborgar' av den amerikanske poeten Claudia Rankine. Gjendikterne og Kristina Leganger Iversen kommer for å snakke om boken og arbeidet med oversettelsen.
Abonner på Kalender

Åpningstider: