Utstillingsåpning: «Gruppa» og andre tegneserier – av Anna Fiske

Tirsdag 8. April
19:00
Gratis

Grafill og Deichmanske bibliotek Grünerløkka ønsker velkommen til åpning av utstillingen

«Gruppa» og andre tegneserier – av Anna Fiske

Galleri VIS & Serieteket

Deichmanske bibliotek, Grünerløkka

Gruppa Anna Fiske

I disse dager utgir Anna Fiske boka Gruppa, som er hennes første tegneseriebok for voksne på ti år. 8. april åpner en utstilling med tegninger fra boka og andre prosjekt på Galleri VIS og Serieteket.

Gruppa handler om en seks kvinner og menn i forskjellige aldre som er i gruppeterapi for personer med lettere sosial angst. De sliter med ensomhet, sosiale relasjoner, forhold til foreldre, ektefelle, barn. Bokens kapitler har synsvinklene til de forskjellige karakterene i gruppa. Man ser dem i gruppeterapimøtene, der de sitter i ring og snakker sammen og med terapeuten, og i situasjoner ellers i livet. Nennsomt og presist drar Anna Fiske leseren inn i boka, og viser karakterene fra forskjellige kanter. Med sin oppmerksomhet i forhold til talende situasjoner og detaljer får hun fram et rikt nett med nyanser, med innlevelse i temaets alvor og ikke minst med forsonende humor.

Anna Fiske, f. 1964, prisbelønt illustratør, bildebokforfatter og tegneserieskaper. Hun har utgitt flere barnebøker og tegneseriebøker for barn, bl.a. «Rabbel», «Farmor og jeg»-bøkene og «Palle Puddel»-bøkene. Hun har tidligere gitt ut tre tegneseriebøker for voksne, deriblant Danse på teppet fra 2004.

27. mars mottok hun Bokkunstprisen 2014 under utdelingen Årets vakreste bøker.

 

Program for kvelden:

Anna Fiske forteller om arbeidet med Gruppa og andre tegneserier.

Forfriskninger og bar med hyggelige priser.

Musikk ved DJ Anna Fiske.

 

Det blir boksalg og signering.

Velkommen!

*

Se også Facebook-event her.