Utstilling: Tyngdens akselerasjon og Himmelstorm av Anne-Kari Jansen

I august kan du få deg verk fra billedseriene Tyngdens akselerasjon og Himmelstorm av Anne-Kari Jansen på Deichman Nydalen.
 
Objektene i serien Tyngdens akselerasjon er skarpe, har tyngde, illuderer det øyeblikket et objekt bryter inn i jordas atmosfære – for så å bli trukket inn mot jorden.Tyngdens akselerasjon Himmelstorm
Himmelstorm-bildenes amorfe former har et lyst og nesten muntert uttrykk – slik en rosa kveldshimmel kan være vakker grunnet atmosfærisk forurensning – men samtidig henviser de til en apokalyptisk, mørk og uforståelig åpenbaring av det onde i vår verden, som et bilde på vår største frykt – en tid hvor døden og globalt kaos rår.
 
Anne-Kari Jansen om inspirasjon:
Jeg har stort sett alltid med meg en skisse-/skrivebok. Og tegner litt nesten daglig. Jeg leser ganske mye, og ofte sporer hodet av og får assosiasjoner til emner som jeg må finne ut mer om. Jeg planlegger sjelden de store bildene på forhånd, men har en slags visuell «snutt» i hodet som kan utvikle seg til et bilde eller en serie bilder. Sånn oppsto «Tyngdens akselerasjon» ut fra en artikkel om fysikk og en sten jeg fikk av barnebarnet mitt, og «Himmelstorm» en kveld jeg så på stjernehimmelen. Et dikt, en artikkel, et nyhetsprogram – alt som hjernen lagrer kan tas fram igjen. 
 
Anne-Kari Jansen er i bunn utdannet litograf (1974), og har drevet egen virksomhet som grafisk designer og illustratør siden 1982. I kunsten jobber hun serielt med abstrakt figurasjon innenfor et tema, gjerne med referanser til naturen og universet – med maleri, akvarell, tegning, tresnitt, mixed media og broderi.
 
Kom innom Deichman Nydalen i vår åpningstid for å få med deg bildene.
Når:
Onsdag 1. august 2018 til Fredag 31. august 2018 8:30 til 16:00
Sted:
Kategori:
Pris:
Gratis