Ridd & Riseng

Utstilling - Ridd & Riseng

I februar kan du se samarbeidsprosjektet Ridd & Riseng på Deichman Nydalen.       
 
Utstillingen åpnes av Sølvi Tellefsen lørdag 2. februar, klokken 14:30. Hjertelig velkommen!
 
Ridd & Riseng 
Utstillingen på biblioteket i Nydalen er et resultat av et samarbeid mellom Anne Mona Ridd og Grete Riseng. Begge bor og arbeider i Oslo og deler atelier. De har begge hatt utstillinger ved gallerier i og utenfor Oslo gjennom flere år. 
 
Anne Mona (f 1967) arbeider med maleri og collage på mdf-plater og papir, og trives best med små formater hvor hun kan jobbe tett og nært med sine beskrivelser og betraktninger av naturen. Anne Monas nettside
 
Grete (f 1967) arbeider både med maleri og tekstil, og går for tiden en treårig bachelorutdanning ved Kunsthøyskolen i Oslo, hvor hun fordyper seg i tekstil ved avdelingen for Kunst og håndverk. Gretes nettside.
 
Om prosjektet 
Prosjektet er et samarbeidsprosjekt hvor vi har arbeidet på og i hverandres arbeider. Prosjektet ble til i løpet av en periode på 3 måneder høsten 2017. Se også vår Facebook-side Ridd & Riseng. 
 
Gjennom arbeidet oppstod det en tredje kunstner; R&R, altså egentlig ingen av oss. Det ledet oss til spørsmålet om det er viktig at kunsten er min? Hva skjer når vi jobber fysisk inn i og oppå hverandres arbeider? Hvor går grensen for overtramp? Når blir det ubehagelig? Og når slutter arbeidet å være bare mitt; men istedet en blanding av oss to? Og hva gjør det med oss? Og vårt blikk på resultatet? Hva gjør det med mottageren? Har det betydning hvem som er kunstneren?
 
Arbeidet har vært til stor inspirasjon; både inn i prosjektet, men også hvordan vi ser på vår egen kunst og utvikling. Vi inviterte kunstkritiker og redaktør av Billedkunst; Kjetil Røed, til å se på og skrive om prosjektet vårt. Teksten i sin helhet kan du lese på utstillingsveggen.
Her er et lite utdrag fra hans tekst "Nysjerrighetens puslespill»: 
 
             Jeg liker denne uhøytidelige utforskningen av form og figur, som ikke styres av noen distingvert eller overlegen drift, et intellektuelt skjema som tynger ned sluttproduktet, men som befinner seg, skapende, i materien. Slik beholdes lettheten og friskheten, men også undringen som ren og verdifull følelse som vi ikke trenger pynte på eller unnskylde oss for.
 - Kjetil Røed
 
Når:
Lørdag 2. februar 2019 til Torsdag 28. februar 2019 10:00 til 16:00
Sted:
Kategori:
Pris:
Gratis