Monica Andresen Bergnord

Utstilling - Connecting av Monica Bergnord

I september kan du se verk av Monica Bergnord på Deichman Nydalen.
 
Bildene i serien Connecting visualiserer attraksjonens forbløffelse over naturens evne til å kommunisere med oss. Samhørigheten mellom menneske og natur illustreres gjennom kraftige og bestemte strøk. Farger, bevegelser og ordløse energier er viktige elementer som er med på å formidle en opplevelse mellom penselstrøkene. Man kan gå direkte inn i bildet og finne sin egen historie. - Følelser, tanker og stemninger vekkes. En undres over mystikken ved objekter i bevegelse og alt det levende.
 
Monica om sitt arbeid:
Jeg er oppvokst i Vågå, i foten av Jotunheimen. Stedet har gitt meg sterke bånd til visuell dramatikk som kan utspille seg i naturen. Jeg jobber innen den abstrakte, intuitive tradisjonen.  Jeg synes det er utfordrende, fasinerende og givende å illustrere noe som ikke er fysisk. En mental tilstand, en stemning, en drøm eller en opplevelse.
 
I denne serien er naturen en viktig kilde. Jeg undres stadig over de mangfoldige måtene naturen kommuniserer med oss på. De mektige og endeløse fjellene gir meg en slags sjelelig ro. Strie, lekne og viljesterke elver gir meg adrenalin - følelsen av å leve. Rytmen i naturen skaper både puls og ro på samme tid, to livsviktige nødvendigheter i min egen tilværelse.
 
Å male er for meg en måte å komme nærmere sannheten om mine egne følelser, erfaringer og drømmer.
Som grafisk designer har jeg i mange år jobbet med form og farge. Gjennom dette kommer komposisjon som en refleks som jeg har glede av for å utforske. Jeg gir slipp på kontrollen og jobber mot tilstedeværelsen og dybden i bildet.
 
Jeg ønsker ikke å fortelle for mye i bildene mine, men heller pirre nysgjerrigheten til mottakeren. Det er viktig for meg at betrakteren selv får mulighet til å gå inn i rytmen og landskapet og skape sine egne historier og tanker. 
 
For meg er ikke et bilde noe endelig - men en fortsettelse.
 
Kom innom Deichman Nydalen i vår åpningstid for å få med deg bildene.
Når:
Mandag 3. september 2018 til Søndag 30. september 2018 (Hele dagen)
Sted:
Kategori:
Pris:
Gratis