Sirkel sirkel - en lesesirkel for poesi

Onsdag 15. mars
14:00
Gratis

Høvring EkornetVelkommen til Deichmans lesesirkel for poesi. En torsdag i måneden leser og snakker vi om dikt. Vi snakker først og fremst om nyere norsk poesi, men det er også rom for diktning fra andre land og fra andre tider.

Første gang blir onsdag 15. mars kl. 14.00
Første bok er Mona Høvrings Ekornet og den vaklevorne brua (2010) – samt noen blikk på den helt nye boka Jente med dødningehode (2017)

NB: PÅ GRUNN AV SYKDOM BLE FØRSTE SIRKEL, SIRKEL FLYTTET FRA 9. MARS TIL 15. MARS.

Kom gjerne innom og lån en bok i forkant av arrangementet, men det er ikke noe krav å ha lest tekstene på forhånd. Lesesirkelen åpner med en kort introduksjon.

Påmelding er hyggelig, men ikke nødvendig. Og ta gjerne kontakt om du lurer på noe: cathrine.strom@kul.oslo.kommune.no

Se også Facebook-event.

Sirkel sirkel
En gang i måneden kl. 14.00-15.00
Lesesirkelen ledes av Cathrine – litteraturformidler på Deichmanske bibliotek, Grünerløkka

Foto: Agnete Brun / Forlaget Oktober

*

André Bjerke er ingen husgud, men dette sitatet kan være verdt å tenke over:

«Ikke alle har sans for poesi, som kjent. Iallfall er det de færreste som våger å vedkjenne seg en slik sans, og ulykkelig få er det som bent frem kjøper og leser diktsamlinger. Allikevel vil jeg påstå at alle mennesker er født med et poetisk organ, like reelt som øret og øyet, nesen og tungen.

Hos mange kan det poetiske organ være forkalket i årenes løp; det kan være sløvet av oppdragelse og skolegang, forherdet av et mekanisert liv, ødelagt av mangel på bruk. Men det er medfødt hos alle. Det er ikke noen anatomisk tilfeldighet at vårt indre øre av form kan minne om en harpe. Selv en ustemt harpe er et edelt musikkinstrument.»