Mystikk og overtro i Oslomarka

Onsdag 15. november
18:00
Gratis

Kom og hør forfatter Even Saugstad fortelle fra sin ferske bok om huldrer, nisser og andre overnaturlige vesener i både Lillomarka og Oslomarka forøvrig.

For 150 år siden kunne du treffe på både huldrer og nisser i Oslomarka – i alle fall ifølge sagn og historier fra den gangen. Og var man riktig heldig – eller kanskje uheldig – kunne man også få besøk av et gjenferd i seterstua, på husmannsplassen eller ved tømmerhoggerbålet.

cover_mystikkSagn og historier med mystisk innhold fra hele Oslomarka, er nå samlet i den rikt illustrert boka Mystikk og overtro i Oslomarka. Foruten overnaturlige skapninger presenterer boka flere av de såkalte signekarene og kloke konene som kunne kurere folk og dyr med sine magiske evner. Vi får også høre om eventyrsamleren Peter Chr. Asbjørnsens turer i Nordmarka og Krokskogen samt de myteomspunnede finnene som behersket trolldomskunster.

Forfatter Even Saugstad har tidligere skrevet blant annet bøkene Hilsen fra Oslomarka og Østmarka fra A til Å. I fjor kom han ut med bok om Sarabråten i Østmarka.