Mord på Valdresbanen- en aften med krim, komedie og kunst!

I løpet av kvelden vil vi få innblikk i arbeidet bak krim-komedien Mord på Valdresbanen. Forfatteren Christian Schlüter vil i samtale med Morten Harry Olsen snakke om hvordan de arbeidet med krim-manuset.

Videre vil illustratøren av boka, billedkunstneren Gisle Harr, fortelle om hvordan illustrasjonene til boka ble til- fra skisse til ferdig resultat. Forøvrig vil han si noe om tegning som kommentar, om tegning som illustrasjon til tekst, og om forbilder innen sjangeren.

Gisle Harr åpner i den anledning en utstilling av tegninger i bibliotekets galleri med tittelen «Humoristiske tegninger og illustrasjoner til tekst» hvor originaltegningene og skissene fra boka Mord på Valdresbanen blir presentert. I tillegg vises skisser og originaltegninger fra andre prosjekter, blant annet fra oppdrag i Morgenbladet.

For øvrig vil Jørn Simenstad spille slåtter på neverlur, bukkehorn og seljefløyte, og stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (SP) vil avholde Valdres- Quiz med flotte bok- og kunstpremier.

Det vil bli servert rakfisk og det blir anledning til å kjøpe lokalt Valdres-øl.

Program for kvelden:

19:00: Jørn Simenstad spiller neverlur utenfor biblioteket
Velkomstdrikk.

Åpning av utstillingen: «Humoristiske tegninger og illustrasjoner til tekst».

19:15: Velkomst v/ Christian Schlüter (forfatter) og Gisle Harr (kunstner).

19:30-20:00: Foredrag: Fra tekst til strek; Gisle Harr snakker om hvordan illustrasjonene til boka ble til, fra skisse til ferdig resultat. Han sier litt om tegning som satirisk kommentar, om tegning som illustrasjon til tekst, og om forbilder innen sjangeren.

20:05-20:35: Samtale: Forfatteren og hans konsulent. Christian Schlüter og Morten Harry Olsen snakker om hvordan de arbeidet frem et krim-manus.

20:35-21:00: Pause. Servering av rakfisk. Det blir anledning til å kjøpe lokalt Valdres- øl i baren.

21:00-21:30: Valdres quiz ved Marit Knutsdatter Strand, Stortingsrepresentant for Oppland Senterparti.

21:30-21:45: Jørn Simenstad spiller slåtter på bukkehorn og seljefløyte.

21:45-22:00: Gjennomgang av quizen, med premier til vinnerne.

22:00- Det blir anledning til å se mer på utstillingen/kjøpe signerte bøker/tegninger.

Velkommen!

Når:
Onsdag 21. mars 2018 19:00
Kategori:
Pris:
Gratis