Konsert: Synthesizer-aften

Torsdag 16. november
19:00
80 Kr.

Velkommen til synthesizer aften på biblioteket. I dag er vi innom det store området mellom Berlinskole (Sequencer) og industriell synth musikk. Også denne gang har jeg med en trio som bryter med elektronikken. CFU.
Vi åpner 19:00.

Se også Facebook-event for oppdatert info.

Spilleliste følger her:


"UNTERMENSCH
aka Geir Opdal jobber med eksperimentell mørk ambient, gjerne støybasert med store dype droner som bakteppe. Konvensjonell rytmikk og tonalitet er noe han anser som farger på sin soniske palett før noe å følge slavisk. På denne måten maler han frem utenomjordiske landskap hvor foruliggende scener kan utspilles. Computer, hardware, digitalt eller analogt. Velkjente fronter som ofte står mot hverandre. Dette er uvesentlig for Geir. De er kun verktøy han benytter for å oppnå de musikalske bildene han ønsker å skape. På denne konserten vil han bruke sin modularsynth bestående av noe av det ypperste av synth-teknologi for å skape sine improviserte scenarioer.

Geir har fem album bak seg, alle utgitt på TIBProd.

Før oppstarten av sin musikalske karriere, jobbet Geir som billedkunstner med maleri og tegning som hovedmedium. Mye av sine musikalske prinsipper og ideer har sitt utspring av tiden som billedkunstner. Hans arbeider kan sees på hans hjemmesider, www.geiropdal.com

https://soundcloud.com/untermenschmusic"


ELEKTRONISCHE TASTEN GRUPPE

ETG
https://e-t-g.bandcamp.com/

CHAOTIC MORPHS
aka Øivind Olsen fra kalde forblåste Kristiansund. Det sedvanlige med coverband fra midten av 70-tallet og noen år for så å kutte ut musikken. Startet opp igjen rundt 2000 med Hammond-orgel for så å peile mer og mer inn på synth som utviklet seg til en lidenskap for eksperimentell musikk med inspirasjon fra de riktig gamle fra 50-tallet og utover. Else Marie Pade, Karlheinz Stockhausen, Arne Nordheim og andre.

Bygger og spiller på Serge modular som ble utviklet i California på begynnelsen av 70-tallet av Serge Tcherepnin, som han også er i kontakt med og som gir gode tilbakemeldinger på musikken.

Har spilt diverse konserter i Oslo og gitt ut en kassett i 2016 på labelen TIEP (Take it easy policy). Musikk (eller umusikk) for teater (Tinderdialogene) og radiospillinger i USA og England har det også blitt.


Christophersen/Fariello/Ursin
er en ny akustisk trio med Dario Fariello Soprillo saksofoner, Jon Christophersen klarinetter og Espen Ursin Bratsj. De tre har ganske like musikalske utgangspunkter; bare alderen er ulik. Jon er klassisk trent og blant de aller første som spilte spontan musikk her i landet, bl a med Olav Anton Thommessen og Lasse Thoresen, men han fant bedre muligheter i Skottlands frijazz miljø sist på 60-tallet. Espen har også den klassiske utdannelsen. På 70-80 tallet søkte han etter et mer eksperimentelt miljø. Fant Insomnia med multikunstneren Arild Kristoffersen og krautrock inspirerte Øyvind Hellner. I 83 hadde Ursin Hellner en historisk tidlig atonal konsert. Samme år ble det trio med Harald Fetveit. Dario Fariello er aktiv i mange avantgarde miljøer over hele Europa. I det siste har han tatt i bruk en mini-saksofon i tillegg til den tradisjonelle.

WINTHERSTORMER

WintherStormer er et elektronisk band som spiller på analoge, modulære synthesizere samt elektronisk gitar. Musikerne improviserer musikken direkte, og spiller live helt manuelt uten forprogrammerte lyder. Musikken er suggerende, eksperimentell, utsvevende, rytmisk og melodisk. Vi kaller det treverk.

WintherStormer har i over 15 år spilt musikk som er en blanding av Berlin-skole elektronisk musikk, teutonisk musikk og free-form improvisasjon som har høstet mye positiv kritikk. Bandet har gitt ut 3 studio-plater og 1 live-plate, og deltatt på flere samlealbum. WintherStormer har spilt på konserter og festivaler i Norge, Sverige, Nederland og England.

WintherStormer is an electronic diffusion tutti band from Norway. The musicians perform with analog gear. They improvise music directly, manually, live and without preprogrammed aid. The music is a mixture of Berlin school electronic music, prog rock, Kraut and free-form improvisation, and they call their music Woodwork.

http://wintherstormer.no/

Terje Winther
terje.winther@wintherstormer.no
http://wintherstormer.no/

EUROP EUROP

________________________________

Vi selger øl vin mineralvann

Inngang 80

Vipps
Kontanter/Kort