FORSKERFROKOST: DEN STORMFULLE SOLA OG DET VAKRE NORDLYSET

Lørdag 20. mai
11:00
Gratis
Vet ikke hva
Nå skinner vårsola! Ikke bare som en statisk skive på himmelen, men som en urolig og varierende stjerne. Den bidrar med mye mer enn lys og varme. Den hoster og harker og er kilden til det vakre nordlyset. Og den kan påvirke vårt teknologibaserte samfunn.
Bli med på et spennende foredrag om sola og dens plass i universet. Se spektakulære filmer av den stormfulle sola og det dansende nordlyset, og få forklart hva som egentlig får atmosfæren vår til å gløde. Visste du forresten at vi kan lære masse om nordlyset, bare ved å studere 200-kronerseddelen vår? Og at du der kan finne et usynlig bilde av en komet?

Pål P. Brekke er solfysiker og jobber ved Norsk Romsenter.  Han har jobbet i mange år ved NASA Goddard Space Flight Center, som nestleder for den store solsatellitten SOHO. Han har skrevet flere faktabøker om sola og nordlyset. Disse er oversatt til språk som engelsk, fransk, italiensk, ukrainsk, arabisk og kinesisk. Han har også laget en prisvinnende dokumentar om nordlyset.
Pål Brekke
Lørdag 20.05.17 kl. 11.00.
Deichmanske bibliotek, Hovedbiblioteket. Barneavdelinga.
Alder: Fra 8 år og oppover.
Forskerfrokost er en arena for kunnskapshungrige barn og voksne – og et samarbeid mellom Deichmanske bibliotek og Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo.  Arrangementet er gratis.