Formiddag med Even Saugstad

Vi lover en skummel formiddag med Even Saugstad på biblioteket, når han kommer for å snakke om sin nyeste bok «Mystikk og overtro i Oslomarka». 

For 150 år siden kunne du treffe på huldra, nissen eller selveste trollgubben bak stein og fjellrabber i Oslomarka. Var du riktig (u)heldig, kunne du også møte et gjenferd. Even Saugstad har samlet sagn og historier fra en rekke kilder til skremsel og glede for dagens turfolk. Boka har historier fra Krokskogen, Vestmarka, Bærumsmarka, Nordmarka, Romeriksåsene, Lillomarka, Østmarka og Sørmarka. De fleste historiene er fra våre oldeforeldres dager, men noen er også fra nåtid. Bli med og hils på Gygra i Gyrihaugen, heksene på Kolsås, huldra på Nysetra, Svartemagisteren ved Katnosa, gjenferdene ved Vangen og nissen på Nuggerud. Boka har også historier om kastesteiner, trolldomskyndige finner og overtroiske kølabrennere. 

Det blir kaffe, te og kjeks og mulighet for å kjøpe et signert eksemplar av boka etter foredraget. Gratis og åpent for alle. Velkommen!

saugstad

 

Når:
Tirsdag 13. februar 2018 11:00 til 12:00
Sted:
Kategori:
Pris:
Gratis