Bli fri fra selvhjelpstyranni! Om anti-selvhjelpslitteratur

Onsdag 13. september
18:00 til 19:00
Gratis

«Hvor deilig hadde det ikke vært om det fantes en universell leveregel som for alltid befridde deg for smerte og usikkerhet og frigjorde hele ditt ubrukte, kreative og unike potensial?». Dette retoriske spørsmålet er hentet fra forfatter og kritiker Hilde Østby sin tekst «Anti-selvhjelpslitteraturen som virkelig hjelper» (Aftenposten 29.04.17). Vi har invitert henne til å lede en avslørende samtale om selvhjelpslitteraturens enkle løsninger, quick fix’ og såkalte «sannheter», og om den nye bølgen med anti-selvhjelpslitteratur. Med seg på laget har hun filosof og samfunnsdebattant Kaja Melsom, journalist og forfatter Anne Gunn Halvorsen og forsker Kristian Bjørkdahl. Vi lover(!) en befriende og innsiktsfull samtale om livet. Og døden. Velkommen!

bli friAnne Gunn Halvorsen er journalist og forfatter. Tidligere i år utga hun Livet og korleis leve det. Ei handbok for vaksne (Samlaget 2017), av Dagbladets Cathrine Krøger beskrevet som «Noe så sjeldent som en velskrevet, lærerik og intelligent selvhjelpsbok.»

Kaja Melsom er filosof, samfunnsdebattant og rådgiver i Humanetisk Forbund. Hun er også en hyppig og hørverdig gjest hos Verdibørsen på NRK P2. Hun er aktuell med boka Den fordømte friheten. Et oppgjør med dagens selvrealiseringstyranni (Gyldendal 2017).

Hilde Østby er idéhistoriker, kritiker og forfatter, og redaktør ved Nasjonalbiblioteket.

Kristian Bjørkdahl er forsker ved UiO/Senter for utvikling og miljø. Gjennom et år leste han, med et kritisk blikk, 52 selvhjelpsbøker. Vi gleder oss til å høre dommen!

 

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.

fritt ord