BOKANBEFALINGER FOR BARN

Abonner på BOKANBEFALINGER FOR BARN nyhetsstrøm
RSS Feed fra bokanbefalinger.deichman.no
Oppdatert: 1 time 57 min siden

Pym Pettersons mislykka familie av Heidi Linde

Tirsdag 19. september

Hør bare her: I familien Petterson er det for eksempel ikke mulig å få til litt helt ordinær fredagskos. Det starter vanligvis bra. Mamma, pappa, Pym og de to år eldre tvillingene Sanna og Sigmund koser seg med pizza. Så lenge det varer. Helt til Sigmund synes Sanna er patetisk fordi hun skal starte jenteband i en prosjektoppgave på skolen. Sanna brøler tilbake at Sigmund er mislykka. Pappa forsøker å dekke over med en historie fra jobben. Ingen gidder å høre på ham. Han prøver med å rope på svensk (pappa er egentlig fra Sverige), men da hermer Sigmund etter ham og nå er det nok for mamma som kaster alle ut av kjøkkenet. Sånn ender det som oftest i familien Petterson. Skal de på ferie, kommer de en dag for sent på stasjonen. Og hos familiefotografen krangler de sånn at alle blir kastet ut.

 

Det er derfor forståelig at Pym absolutt ikke har lyst til å skrive en sann historie om familien sin i norsken på skolen. Men det må hun. Det krever nemlig læreren til Pym. Etter hvert skal det vise seg at familien Petterson kanskje ikke er så mislykka som Pym synes. Til tross for litt krangling, skjer det egentlig uvanlig mye morsomt med familiemedlemmene og historien til Pym blir mye bedre enn hun selv tror.

 

Dette er en veldig morsom og god bok om hvordan det er å være 11 år med større søsken helt i begynnelsen av tenårene. Den er perfekt for alle som har lest seg gjennom alle Pingles dagbøker og Hei det er meg! Og det er også flere bøker om Pym!

Fotballfeber av Ronny Solvik Engebretsen

Tirsdag 19. september

Men det er minst like spennende å lese boka for alt det som skjer utenfor fotballbanen. Vår helt Kristoffer Blink må nemlig ordne opp i bortimot umulige oppgaver med og uten fotballstøvler på beina.

 

Har du sett Karate kid, altså ikke den nyeste, remaken, men den første og beste filmen, den fra 80-tallet? Hvis jeg sier at Fotballfeber er like kul og at den minner ikke så rent lite om filmen heller? Da skjønner du at du er nødt til å lese første boka om Kristoffer Blink!

 

Kristoffer har egentlig hatt det helt klart fram til nå. Han har etter hvert blitt en av de viktigste spillerne på fotballaget sitt. Han er så god at han drømmer om å bli fotballproff. Han har gode venner og trives på skolen. Men, så må han forlate alt. Kristoffer og mora hans må flytte til et nytt sted på grunn av at hun har fått ny jobb. Kristoffer kjenner ingen når han begynneri 6. klasse på Gamlesiden barneskole. Han må også spille seg inn på Gamlesiden FK. På første fotballtrening skjønner Kristoffer at noe er veldig galt. Det er nemlig dirigenten i det nå nedlagte skolekorpset, Abrahamsen, som er trener. Og treninga starter ikke med oppvarming, men med 15 minutters marsjøvelse! Abrahamsen er også helt uten ambisjoner for fotballaget sitt som ikke klarer å vinne kamper. Her må det ordnes opp og Kristoffer Blink tar skjeen i egen hånd. Når byens ordfører i tillegg har tenkt å lage søppelfylling av banen til Gamlesiden FK og heller satse alt på Nysiden fotballklubb (hvor ordførerens sønn spiller), skjønner vi at Kristoffer Blink trenger alt det pågangsmotet han har!

 

Boka er skrevet for alle i alderen 9-13 år, men har du først begynt å lese den, er det umulig å legge den fra seg, uansett alder!

Den rikeste gutten i verden av David Walliams

Torsdag 7. september

Jon er en gutt på 12 år som er KJEMPE-rik. Han bor sammen med faren sin i et ufattelig stort hus. Jon lever i et rikmannsliv som vi kan bare drømme om. Likevel er ikke Jons liv helt perfekt. Foreldrene er skilt. Faren lever i sin egen verden hvor han bl.a. dater svært unge og dumme midtsidepiker, og er opptatt av at alt han eier skal være så forferdelig dyrt. Jons problemer stopper ikke her. Jon har ikke en eneste venn, og han blir mobbet på skolen fordi faren er nyrik på dopapir. Det Jon ønsker seg mest i hele verden er en ekte venn. Jon bytter skole, og på første skoledag (i den nye skolen) møter han Eskild. Nå gjelder det ikke å avsløre sin egen identitet, fordi Jon vil ha en ekte venn – ikke en som er ute etter pengene hans slik som jentene som faren treffer.

 

Denne boken er fylt med humor fra start til slutt. I tillegg har den en alvorlig undertone: alt kan faktisk ikke kjøpes for penger. Handlingen finner sted i England, men den kunne like gjerne vært hvor som helst i verden der hvor penger betyr alt. Den rikeste gutten i verden anbefales for deg som liker morsomme bøker med en alvorlig undertone. Selv om hovedpersonen er en gutt, kan jenter med de samme problemene kjenne seg igjen i Jon. Hvis du likte Den rikeste gutten i verden og de andre bøkene til Walliams, vil du mest sannsynligvis like bøkene til Roald Dahl, og omvendt. Boken passer for barn fra ca. 10 år og oppover.

Steinvokteren av Kazu Kibuishi

Onsdag 6. september

Emily, lillebroren Navin og deres mor flytter inn i oldefarens forlatte hus. De hører mystiske lyder fra kjelleren, og når de undersøker oppdager de en portal til en ny verden. En verden der mystiske skapninger, onde alver, snakkende halssmykker og levende hus er det normale.

 

Et blekksprutlignende vesen kidnapper mora deres, og de må prøve å redde henne. Med seg på laget får de flere roboter, og en tøykanin som er programert til å hjelpe Emily. Men hele tiden er det noen som vokter på dem, som følger med og som gjerne vil ha kloa i Emilys smykke.

 

Spennende historie og flotte tegninger - dette er virkelig en serie som fenger.

Verdens farligste gjeng av Arne Svingen

Tirsdag 5. september

De holder til i en hytte bak blokkene de bor i. Som selvfølgelig ikke er bare en hytte, men Uhyggens Borg, som forresten ligger i Ondskapens Skog.

 

Verdens Farligste Gjeng er en knalltøff gjeng hvor jenter ikke har lov til å bli medlem. Om ikke man trenger dem veldig da, for å redde Uhyggens Borg fra Grusomme Gutters Gjeng. For Vampyrrosa er tøffere enn jenter flest. Kanskje hun kan gjøre Verdens Farligste gjeng enda farligere?

 

I denne boken er det samlet fire historier om gjengen; Den svarte vampyrrosa, Spyttekonkurransen, Den blodige hevnen og En fæl natt. I Den blodige hevnen utvises en særdeles kreativitet når man står ovenfor en borettslagsformann med onde hensikter. Da er det bra å ha en kompis som blør neseblod bare du vrir på nesa hans. Neseblod kan brukes til så mangt.

 

Alle historiene er morsomme og har et friskt språk med mange utropstegn. Spesielt likte jeg at all dialogen er skrevet med «håndskrift» og noen ganger med farger. Boka passer godt til både gutter og jenter i alderen 9 til 12.

Pym Pettersons mislykka brevvenn av Heidi Linde

Tirsdag 5. september

De svenske elevene skal bo hos den norske brevvennen sin i én uke, og Pym sin brevvenn heter Kajsa Stine og er ordentlig hestegal. Når sant skal sies ble nok Pym litt revet med under brevvekslingen og endte opp med å skrive at hun også er hestegal og rir nesten hver dag. Hun som egentlig er redd hester og aldri har ridd. Bortsett fra da hun datt av en hest som sto stille.

 

Bussen fra Sverige kommer og hylende norske jenter finner sin like ekstatiske svenske brevvenn. Men ikke Pym. Kajsa Stine har mistet hesten sin, og kommer ikke til Norge! Helt til slutt står det bare igjen fire personer. De to lærerne og Pym. Og en gutt som nettopp har begynt i den svenske klassen, Alex. Da får lærerne selvfølgelig den glupe idéen at Alex kan bo hos Pym. Dessverre synes foreldrene til Pym at det var en kjempegod idé og Alex er hjertelig velkommen.

 

Alex og Pym gjør det beste ut av det. Den svenske gutten sier ikke så mye, og de nye klassekameratene hans er ikke så greie mot ham. Pym synes egentlig han virker litt kul etter hvert. Men tør hun å si det når ingen andre gjør det? Alex ser ikke ut til å bry seg uansett. Han er vant til å flytte rundt og starte på nytt. Dessuten har han en kjempekul hemmelighet. En hemmelighet som Pym får ta del i.

 

En god bok som passer for jenter og på grunn av hemmeligheten; fotballinteresserte gutter.

Katakombens hemmelighet av Tom Egeland

Tirsdag 5. september

Dette blir starten på farefulle eventyr for bokas unge helt. Han utforsker forbudte katakomber under Roma, møter gjengangere og må flykte fra fanatiske munker. Etter hvert som Robert finner ut av gåtene fra fortiden skjønner han at mye står på spill. Han må hjelpe smykkevokteren å gjøre amuletten hel igjen, og redde verden fra undergang.

 

Dette er ei handlingsmettet spenningsbok som passer for gutter og jenter fra ca 10-15 år. Særlig om du liker historie, arkeologi, gamle symboler og skatter fra fortiden vil du kose deg med denne boka. Her er det spenning fra første side!

Valdemars verksted av Chris Riddell

Tirsdag 5. september

Valdemar er en meget dyktig og kreativ liten gnager, men det er ikke sikkert alle oppfinnelsene blir som han hadde tenkt… Og vi kan nok en gang konstatere at noen roboter er mer sjarmerende enn andre!

 

Dette er en super bok for barn i alderen 3-7 år, og særlig for alle teknisk interesserte smågutter som liker roboter og oppfinnelser. Her myldrer det nemlig av forunderlig koselige og morsomme roboter. Tegningene er herlige, med massevis av spennende detaljer man kan legge merke til.

 

Nylig spurte jeg sønnen min på 9 om hvilken bildebok han husker best fra da han var liten. Svaret kom kontant: Den om rydderoboten! En bedre attest kan vel ikke en bok få, så da ønsker vi nye årganger med robotelskere god lesning!

Gravemaskiner av Andrea Erne

Tirsdag 5. september

Her er det gode tegninger av forskjellige gravemaskiner og andre anleggsmaskiner i forskjellige situasjoner. Klaffene fungerer veldig bra, og klarer å vise hvordan gravemaskinene arbeider og beveger seg. Korte faktatekster supplerer bildene hvis man har lyst til å utdype litt. Dette er virkelig noe av det beste jeg har sett innenfor sjangeren! Da minstemann (2 år) hjemme hos oss fikk kloa i denne boka måtte han ha den med i senga om kvelden og sovnet med den under hodet.

 

De andre bøkene i serien Smarte små er også fine!

 

Passer fra 2-6 år.

Pøbler i pels og pyjamas av Ingvild Bjerkeland

Tirsdag 5. september

Alle små (og store) som liker monstre og koseskumle skapninger vil glede seg over denne boka, som er tydelig i slekt med klassikeren Til Huttetuenes land / Maurice Sendak. Historien er spennende og fin, og den er fantastisk flott illustrert av Jens Kristensen. Bildene må bare sees! Legg særlig merke til tegningene lillebror selv har laget av monsterbestevennen…

 

Anbefales til høytlesning i sofakroken for barn fra 3 år og oppover.

Lille Ert av Amy Krouse Rosenthal

Tirsdag 5. september

Enkle og uttrykksfulle tegninger kombinert med en småpussig historie gjør denne boka til et lite funn for de små. En uventet vri på dette med å spise den sunne maten først får vi også.

 

Du lever kanskje som jeg gjorde; i uvitenhet om hva små ertebarn må spise til middag hvis de vil bli store og sterke? La i så fall denne boka opplyse deg!

 

Kjempefin bok til barn fra 3 år og oppover.

Snodige oppfinnelser av Sami Toivonen, Aino Havukainen

Tirsdag 5. september

Illustrasjonene er helt fantastiske og morsomme og vil garantert bli gjenstand for nærstudier. Hver og en vil kunne finne sin favoritt blant disse oppfinnelsene. Jeg, for eksempel, skulle gjerne hatt et opplag av rengjøringsdraktene, storebror i huset ser stort potensial i den oppsiktsvekkende pirkeratoren på side 20, storesøster vil helst ha en landskapsboble og lillebror på 4 kunne nok hatt utbytte av æsjmatdetektoren.

 

Dette er virkelig en bok som engasjerer hele familien, samtidig som man godt kan nyte den en og en. Er du en av dem som har beundret bildene i bøkene om Serafin og Plym? Eller kanskje du lar deg besnære av de overstyr grensesprengende oppfinnelsene til Phineas, Ferb og Dr. Doofenshmirtz? Da vil du garantert finne mye å glede deg over i denne boka.

 

Må oppleves!

 

Mer Odd og Todd får du i disse bøkene:

I barnehagen

På jobb

Fiffige oppfinnelser gjennom tidene

En i flokken av Britta Teckentrup

Tirsdag 5. september

Til hvert oppslag hører også et dikt med rim og rytme som oppfordrer leseren til å lete i dyreflokken. Så her får vi faktisk tre ting på en gang: Spennende illustrasjoner, lek med språket og let-og-finn-oppgaver. Denne boka passer for barn fra ca 3 år og har ingen øvre aldersgrense. Her kan liten og stor stikke hodene sammen over boksidene og glede seg over de spennende bildene!

 

Ha en fin lesestund!

Blyanten av Allan Ahlberg

Tirsdag 5. september

For hvor mange muligheter ligger ikke gjemt i en enkel blyant og et rent ark…! Og er det kunstneren eller kunstverket som bestemmer utviklingen?

 

Denne boka starter med en ensom liten blyant som ligger helt stille. Så begynner blyanten å tegne, og det ene drar det neste med seg. Et mangfoldig miljø kommer til syne. Men alt er ikke perfekt, så blyanten må tegne et viskelær. Det skulle han aldri ha gjort, for med viskelæret kommer destruktive krefter inn i historien. Hvordan kan blyanten ta opp kampen mot en så tilintetgjørende motstander? Les og finn ut! Løsningen er like enkel som den er genial.

 

Denne boken har i høy grad det lille ekstra som tar den over fra å være en illustrert fortelling for førskolebarn til å bli en allalderbok. Dermed vil jeg anbefale den for alle fra 4 til 100 år, men ekstra glede vil det gi å lese den voksen og barn sammen. Småbarn klarer fint å følge med på og forstå blyantens skapende arbeid og kampen som utkjempes mot det ødeleggende viskelæret.

Søppelplasten i havet av Kirsti Blom, Geir Wing Gabrielsen

Tirsdag 25. juli

Husker du hvalen som hadde strandet utenfor Sotra, som hadde 30 plastposer i magen? Det er en sak som har gjort mange både redde og skremt over hva som skjer i verden. Havet ligner nå dessverre bare mer og mer på en søppeldynge. Til og med havhester som har blitt skylt i land, inneholder plast, ifølge denne boken. Forskere bruker nemlig havhester som målestokk på hvor mye plast som flyter i havet. For en fugl skal det ikke mye plast til før det blir ubehagelig for den, faktisk bare 0,1 gram. Ellers er det mange dyr som lider av all denne plasten som finnes i havet.

 

Mer enn en million sjøfugler dør hvert år fordi de blir lurt til å spise plast, eller fordi de blir sittende fast i garnrester og fiskesnører. Hele 800 forskjellige dyreslag blir dessverre skadelidende på grunn av all plasten i havet. Ting som papir, appelsinskall og epleskrotter løser seg raskt opp havet dersom det blir kastet om bord. Men visste du at en bærepose trenger 10-20 år for å gå i oppløsning, en plastflaske 450 år og et fiskesnøre ca. 600 år før det brytes ned? Søppelproblemet går ut over alle landegrenser, og føres av gårde med havstrømmene og utover kloden vår. Fiskere over hele verden får plasten i garnene sine. Til og med nære Antarktis er det funnet plastbiter i mudderet. Forskere verden over tror nå at det blir mer plast enn fisk i havet i de nærmeste 30 åra. Flere andre harde fakta avsløres også i denne boken.

 

Forfatteren Kirsti Blom har med denne boken samarbeidet med Geir Wing Gabrielsen, som er forsker, biolog og seksjonsleder på miljøgifter ved Norsk Polarinstitutt i Tromsø. Han er også norsk representant i FN på området havforsøpling. Boken har masse bilder som viser oss hvordan det faktisk er i havet. Det er en skremmende faktabok, som får en til å tenke! Det er heldigvis mulig å gjøre noe selv for å hindre at det blir mer søppel, noe denne boken også forteller deg. Noen land har ordninger med pant av ødelagt fiskeutstyr eller forbud mot bruk av plastposer. I Norge har vi panteordning, kildesortering og innsamling av glass og metall. Det finnes også egne miljøstasjoner som tar imot brukt eller ødelagt materiale. Norge er på god vei, men vi kan også bli bedre! Det finnes håp, heldigvis, både ildsjeler og ingeniører forsøker å finne løsning på plastforurensingen i havet. Du kan f. eks. lese mer om søppelryddemaskinen i boken.

 

Boken kan fint brukes som temabok på skolen, gjerne fra 4.-5. klasse og oppover. Voksne kan også gjerne lese boken, fordi vi alle trenger å lære mer om plastforurensing og hva kan vi gjøre selv. Det er skremmende aktuelt.

Sølvmånen av Sissel Horndal

Onsdag 24. mai

Sissel Horndal (født 17. februar 1970) er en norsk billedkunstner, illustratør, grafisk designer og forfatter. Hun har skrevet og illustrert flere billedbøker for barn, bl.a. Historia om alfabetet (2014) og Hokus Pokus 1-2-3 (2014).

 

Denne vakre billedboka ga meg rett og slett frysninger! Boken er rett og slett innbydende, med flotte illustrasjoner og er en skikkelig spennende historie. En dyp blåfarge går igjen i boken, og det er nok fordi mye av handlingen foregår om natten. Ellers er det mye jordfarger i boken, så vi ser at naturen spiller en viktig rolle for fortellingen. Eventyret om sølvmånen er inspirert av samisk fortellertradisjon.

 

Bokens introduksjon vekker nysgjerrigheten: «Hvem har ikke undra seg over månen? Denne vakre, blanke skiva, som har så mye kraft at den kan flytte all verdens hav. Men det fins historier om en annen måne. En måne som skinner som sølv. En farlig måne. Som kanskje ikke er en ekte måne. For ting er ikke alltid det de ser ut til å være.» Månen har fascinert oss mennesker siden tidenes morgen. Dette lyset som en gang var en av de få lyskildene som natten hadde.

 

I denne fortellingen handler det om sølvmånen, og om ei jente som gjette rein i fjellet. Stallo kommer når det er sølvmåne. Stallo er et ekkelt troll med skarpe tenner, og som er farlig for mennesker. Trollet Stallo, som er ond, og så sterk at han kan knekke et menneske i to. Som plyndrer og stjeler og dreper folk. Jenta har også en far og tre brødre. Når faren ser sølvmånen, forstår han at dattera er i fare. Sammen med sine tre sønner forsøker han å redde datteren fra Stallo.

 

Jenta selv også forsøker å flykte fra Stallo, men Stallo har en kofte (en slags jakke), som er laget av jern som ingen våpen kan trenge igjennom (her kan en godt tenke på Frodo i Ringenes Herre som hadde mithril-brynje på seg, laget av dvergene, og som reddet livet hans fra et fælt troll). I tillegg finnes det magisk, ondt våpen: et jernrør eid av Luttak, Stallos fæle trollkone. Jernrøret suger ut livskraften av mennesker. For å unngå å bli et av Stallos ofre må jenta være både modig og listig.

 

Det er ellers godt språk i boken, og faste eventyrtrekk. Boken passer for de som er glad i eventyr, og passer nok aller best for de mellom 9-12 år. Boken er ellers veldig fin til høytlesning.

 

Boken kan også leses på sør-, lule- og nordsamisk.

Hvis det var krig i Norden av Janne Teller

Torsdag 30. mars

Tenk om du måtte flykte fra ditt eget hjem.

Har du noen gang tenkt på hvordan det er for alle de som må forlate sine hjem om natten?

De som må flykte fra krigen?

Dra til land der de ikke kjenner noen?

Der de ikke skjønner språket?

Eller kanskje du selv har vært flyktning?

Du har sikkert hørt om dem, flyktningene som kommer til Norge. Kanskje kjenner du en. Kanskje går det flere i klassen din. En innvandrer som ikke kommer fra Norge.

Men har du noen gang tenkt på hvordan de har det?

Hva om krigen kom til Norge? Og du måtte forlate ditt hjem og dra til et fremmed land?

Boken «Hvis det var krig i Norden» av Janne Teller tar for seg dette. Det er en kort liten bok som vil gi deg forståelse av hvordan det er.

Boken forteller på en veldig god måte hvordan det er å være en flyktning. Det er du som er hovedpersonen, det er du som flykter. Det er en godt skrevet bok og den vil bli enda sterkere om du kjenner litt til flyktningsituasjonen før, men den kan fint leses uten det.

Jeg anbefaler deg å plukke opp denne boken, det er ikke bare en sterk og lærerik bok. Den er også spennende og underholdende.

Vil du vite mer om temaet flyktninger, kan du lese mer her.

Skrevet av Maja Samsonstuen, praktikant ved Skedsmo bibliotek

K. Mustermann av Øivin Horvei

Tirsdag 31. januar

En postmann skal levere et brev fra en advokat til K. Mustermann som har arvet en ENORM pengesum fra en søkkrik grandonkel i Amerika. Når postmannen kommer fram til adressen, står det K. Mustermann på ALLE ringeklokkene. Postmannen vet derfor ikke hvilken K. Mustermann som skal ha brevet.

Mange har sett navnet K. Mustermann på en ringeklokke, men få vet hvem han eller hun er. K. Mustermann er et fiktivt navn firmaet Siedle setter på ringeklokkene de produserer. Ofte blir navnet stående lenge, så det kan se ut som det bor mange K. Mustermann i en bygård. Denne boken tar for seg hvem denne mystiske K. Mustermann kan være. Øivind Horvei har laget illustrasjonene og latt elleve forfattere boltre seg med å fortelle historien om like mange K. Mustermann.

Det er blitt en virkelig spennende bok med detaljrike og finurlige tekster og illustrasjoner å undersøke og undre seg over. Boken er skrevet på både bokmål og nynorsk. Her er det både lengre prosatekster og korte dikt. Boken er hos oss satt til å passe best for mellomtrinnet, men den kan godt leses av voksne og leses høyst til mindre barn som vil ha stor glede av denne. Her er mye tekstuelt og visuelt å stusse over. En flott og lekende bok som setter fantasien i sving hos store og små.

Tekstene i boken er skrevet av Eivor Vindenes, Simon Stranger, Per Olav Kaldestad, Mette Karlsvik, Lina Undrum Mariussen, Audun Mortensen, Kjersti Annesdatter Skomsvold, Terje Thorsen, Olav Øyehaug, Knut Nærum, Ingeborg Arvola, Gro Dahle.

Idé og illustrasjoner: Øivin Horvei.

 

De ville tvillingene av Jozua Douglas

Lørdag 31. desember

Max og Lotte er to ville tvillinger som elsker en god spøk. Med en nevrotisk mor og en superstreng far sier det seg selv at jukseblod, lureedderkopper og kløpulver sjelden slår godt an  hos deres to foreldre. Men tvillingene gir ikke opp av den grunn, for ingenting slår vel en god spøk? Men når Max får tak i en ferdigbrygget eliksir som kan forvandle hvem som helst og hva som helst til en vaskeekte hund. Da sier det seg kanskje selv at saker og ting kommer vel ut av kontroll...

De ville tvillingene inneholder en stor dose godt overdrevet humor som egner seg både til egenlesing og høytlesning for både snille og ville barn.

Den uendelige og søvndyssende boka om sauene som hopper over gjerdet av Eirik Espolin Johnson, Maria Halvorsen

Fredag 30. desember

To forfattere og en illustratør har gått sammen om å lage en litt annerledes barnebok. Fortellingen er om hele ti sauer, og det begynner med: «Ti sauer stod en dag og gresset ved et gjerde.»

 

Det er en morsom, original og gjentagende fortelling med friskt og moderne språk. Her er det mye som rimer! Hør bare på dette:

«Åtte sauer sto en dag og gresset ved et gjerde.

Den ene tenkte: «Æsjameg, her kan jeg ikke være!

For hvorfor skal jeg mumse dette brune gresset her,

når gresset er grønnere på den andre siden der?

Gress med vitaminer – både A og C og E!

Og sporty over gjerdet stavsprang sau nummer tre!»

 

Bokens illustrasjoner har dessuten både en dag- og nattside. Her må man følge godt med, for du må snu boka midt inni, sånn at du følger historien kronologisk. Begynn boken på dagsiden. Legg ellers merke til små detaljer i tegningene. Mange vil kjenne igjen enkelte politiske uttrykk, som f.eks. «Tear down this wall!» - som president Ronald Reagan sa få år før muren i Tyskland falt. Ikke minst er det morsomt å se hva de enkelte sauene har på seg! En sau har på seg Marius-genser, og en annen en islender-genser med Nei til atomvåpen-button. Jeg ser bare for meg den genseren Fredreric Hauge fra Bellona har pleid å gå med.. En annen sau har dessuten Supermann-drakt.

 

Passer for: Denne boken er helt perfekt for småbarn og foreldre. Eller rett og slett for barn i alle aldre! Så om du trenger en morsom og annerledes (barne)bok, er det bare å hoppe i det!

Sider